Twinkle | Digital Commerce

Zalando gaat voor duurzamere verpakking

2021-07-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Online moderetailer Zalando stapt over van plastic naar gerecycled papier voor een duurzamere verzendoptie.

De nieuwe verzendzakken werden eerder getest in een pilot van drie maanden in Zweden. Nu wordt de verpakking uitgerold naar alle twintig markten waar Zalando actief is. Het bedrijf wil tegen het einde van het eerste kwartaal van 2022 volledig zijn overgestapt op papieren verzendzakken. Ook de verzenddozen hebben een metarmorfose gekregen, de witte dozen zijn vervangen door bruine. Deze zijn nog steeds gemaakt van 100 procent gerecycled karton en inkt op waterbasis. Daarmee krijgen zowel de dozen als papieren zakken dezelfde look en feel.

De introductie van de duurzamere verpakking is onderdeel van het plan van Zalando om in 2023 geen gebruik meer te maken van eenmalig plastic. In 2020 werd de hoeveelheid plastic bestemd voor eenmalig gebruik al met 22 procent verminderd. Het bedrijf doet ook een test met plasticvrije verpakkingen bij de pre-owned dozen, die zijn voor 30 procent gemaakt van gras.

Masood Choudhry, vice president logistics bij Zalando, vertelt in een persbericht: ‘We kijken continu naar andere, meer duurzame materiaalopties en manieren om onze verpakkingen geschikt te maken voor circulaire systemen. Duurzaamheid heeft geen eindpunt – we kunnen altijd kijken hoe het beter kan of reflecteren op waar we nu staan. Daarom moeten we nieuwe verpakkingsopties ontwikkelen die de best mogelijke bescherming bieden voor de verzonden artikelen en tegelijkertijd voldoen aan onze duurzaamheidseisen.’