Twinkle | Digital Commerce

Picnic opent versneld dc in Zaandam

2021-04-15
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Online super Picnic opent in juni een nieuw dc in Zaandam. De opening stond oorspronkelijk later dit jaar op het programma. In het voorjaar ging het dc in Berkel en Rodenrijs ook al sneller dan gepland open.

Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en behoort samen met die van Apeldoorn en Berkel en Rodenrijs tot de grootste dc’s van de nummer 13 van de Twinkle100. De extra opslag was nodig om de groeiende vraag in Amsterdam en de provincie Noord-Holland te kunnen bolwerken. Daarnaast neemt het druk weg van andere logistieke centra. ‘Hierdoor creëren we extra capaciteit waarmee we dagelijkse duizenden extra bestellingen kunnen afleveren, niet alleen in Amsterdam en omgeving, maar in heel Nederland’, aldus medeoprichter Michiel Muller.

Picnic heeft ook dc’s in Rotterdam, Diemen, Eindhoven en Utrecht. In die laatste stad wordt tevens een gerobotiseerd distributiecentrum gebouwd. Dat dc – met een vloeroppervlak van 42.000 vierkante meter - wordt waarschijnlijk later dit jaar geopend. In 2019 werd deze gelijktijdig met een groeifinanciering van een kwart miljard euro aangekondigd.