Twinkle | Digital Commerce

Picnic schuift wederom opening nieuw dc naar voren

2021-01-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Picnic opent in maart de deuren van een nieuw distributiecentrum in Berkel en Rodenrijs. De opening stond eigenlijk voor het einde van het jaar gepland, maar vanwege de toegenomen drukte ziet de online super zich genoodzaakt het pand eerder in gebruik te nemen.

En dat is niet voor het eerst, want eenzelfde besluit moest de nummer 13 van de Twinkle100 vorig jaar ook al nemen bij het distributiecentrum in Apeldoorn. ‘Het gemak van thuisbezorging is nóg meer tot mensen doorgedrongen. Bovendien gaan tijdens de lockdown mensen minder naar buiten’, verklaart medeoprichter Michiel Muller. ‘Het aantal aanmeldingen via onze app neemt nog altijd hard toe. En mensen die al boodschappen door ons laten bezorgen, bestellen vaker en meer.’

Het dc in Berkel en Rodenrijs moet de druk wegnemen bij andere logistieke hubs van Picnic. Met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter is deze het grootste dc van Picnic, samen met het distributiecentrum in Apeldoorn, dat ongeveer even groot is. Naast deze twee dc’s beschikt Picnic over centra in Rotterdam, Diemen, Eindhoven en Utrecht. Later dit jaar komt er in die laatste stad een gerobotiseerd distributiecentrum bij. Deze werd eind 2019 aangekondigd, tijdens de bekendmaking van een investeringsronde van 250 miljoen euro.