Twinkle | Digital Commerce

Too Good To Go breidt verder uit in Amerika

2021-02-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:22

Anti-voedselverspillingsapp Too Good To Go breidt zijn aanwezigheid aan de andere kant van de Atlantische Oceaan steeds verder uit. Het bedrijf kondigt de uitbreiding naar drie Amerikaanse steden aan.

Het gaat om hoofdstad Washington D.C., Philadelphia en San Francisco. Vorig jaar zette Too Good To Go voor het eerst voet aan wal in de Verenigde Staten, toen het in New York en Boston van start ging. Middels 25 miljoen euro aan groeigeld, dat eerder dit jaar werd opgehaald, wil het bedrijf sneller uitbreiden, bijvoorbeeld in Amerika.

Als eerste staat de uitbreiding naar Philadelphia op het programma, deze zal deze maand nog aan de actieve steden worden toegevoegd. Washington D.C. volgt in maart en San Francisco nog een maand later. Daarnaast wil Too Good To Go dit jaar nog meer steden in de VS aandoen. Zo is er een team gebouwd in Washington D.C. en Philadelphia om vanuit daar de steden aan de oostkust te kunnen ondersteunen. Het valt niet uit te sluiten dat de app eenzelfde planning heeft voor de westkust van Amerika. Het is met de uitbreiding naar San Francisco immers voor het eerst dat het bedrijf die regio aandoet.

Met Too Good To Go kunnen klanten speciale ‘Magic Boxen’ bestellen met daarin producten die tegen de uiterste houdbaarheidsdatum aanzitten. Deze zijn nog wel goed voor consumptie maar mogen vaak niet meer verkocht worden. De app wil in de VS tegen het einde van het jaar samenwerken met 8.000 partners en mikt daarnaast op 2 miljoen gebruikers.

Sinds 2018 is Too Good To Go actief in Nederland. Inmiddels zijn al meerdere landelijke supermarkten bij de app aangesloten.