Twinkle | Digital Commerce

INretail: ‘Kabinet moet reddingsboei toewerpen op 3 maart’

2021-02-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Brancheorganisatie INretail roept het kabinet op om winkels weer vanaf 3 maart de deuren te laten openen. Een snelle stijging van faillissementen in de detailhandel dreigt anders.

‘Het kabinet moet winkels de enige reddingsboei toewerpen die echt werkt en dat is heropening op 3 maart’, stelt INretail, die verwijst naar berichtgeving van het CBS vandaag dat het hoogste aantal faillissementen al in de handel plaatsvindt. ‘En eenmanszaken worden niet meegeteld, maar ook die juridische vorm komt in de winkelsector voor. De non-food retail heeft tot aan de lockdown bewezen dat veilig kopen in winkels kan en alleen zo zijn gezonde omzetten mogelijk en wordt een kaalslag in de winkelstraten voorkomen’, vervolgt de organisatie.

Winkels zijn sinds half december, met het ingaan van de strenge lockdown, gesloten. Sinds deze week mogen zij open voor click and collect. Maar dat is slechts een doekje voor het bloeden. ‘Ondernemers willen klanten in hun winkels ontvangen en adviseren bij de aankoop. Een bruidsjurk moet op maat gemaakt worden, groeiende kindervoeten verdienen deskundige aandacht en consumenten willen proef zitten op banken en stoelen, voordat ze tot koop overgaan’, besluit de brancheorganisatie.