Twinkle | Digital Commerce

Click & collect vanaf 10 februari mogelijk

2021-02-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Het kabinet maakte gisteren tijdens de persconferentie bekend dat per 10 februari bestellen en afhalen bij niet-essentiële winkels mogelijk is.

Er zitten wel wat regels aan verbonden. Klanten bestellen minimaal 4 uur van tevoren online of telefonisch en halen hun bestelling op afspraak af bij de winkel. Dit om funshoppen te voorkopen. Het ophalen gebeurt buiten, met inachtneming van de basisregels zoals de 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten. Alle winkels blijven sowieso tot 2 maart dicht.

Verschillende winkels hebben al aangegeven open te staan voor click & collect. Zo ook Action, dat in België al eerder startte met het afhalen van bestellingen. De koopjesketen liet vandaag weten dat het wellicht nog even duurt om de afhaaloptie te organiseren. 'We hebben de techniek, maar we moeten dit wel in alle winkels nog mogelijk maken,' aldus een woordvoerder tegen het ND. Ikea werkt daarnaast aan drive-thru-straten voor het afhalen van bestellingen, zo schrijft de Telegraaf.

Volgens INretail is click & collect een voorzichtige stap richting het heropenen van winkels: ‘De komende weken zijn cruciaal voor een groot aantal ondernemers.’ Volgens de brancheorganisatie geeft 33 procent van de ondernemers aan niet te kunnen overleven bij gebrek aan liquiditeit en 35 procent geeft aan het maximaal twee maanden vol te houden. INretail heeft opties ontwikkeld voor een veilige heropening van winkels en gaat deze bespreken met het ministerie.