Twinkle | Digital Commerce

Uber gaat ook alcohol bezorgen

2021-02-03
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Uber kondigt aan alcoholbezorgdienst Drizly over te nemen. Deze Amerikaanse marktplaats voor bier, wijn en sterke drank wordt uiteindelijk geïntegreerd in de Uber Eats-app, zodat voor Uber-gebruikers een one-stop-shop ontstaat voor de bezorging van zowel eten als drinken.

‘Waar je ook heen wilt en wat je ook nodig hebt, ons doel bij Uber is om het leven van mensen een beetje gemakkelijker te maken. Daarom breiden we uit naar nieuwe categorieën, zoals boodschappen, recepten en nu alcohol’, verklaart Uber-ceo Dara Khosrowshahi in een persbericht de overname waarmee 1,1 miljard dollar in aandelen en contanten is gemoeid. Naar verwachting zal deze overeenkomst in de eerste helft van 2021 worden afgerond.

Drizly, dat afgelopen jaar profiteerde van de sluiting van cafés en restaurants als gevolg van de coronacrisis, is in feite een online bezorgingsplatform voor bestaande lokale slijterijen. De service is momenteel beschikbaar in meer dan 1.400 steden in de Verenigde Staten. Ondanks de beoogde integratieplannen met Uber Eats is de intentie om de bestaande Drizzly-app te behouden.