Twinkle | Digital Commerce

Getir test click & collect in VK

2022-02-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Flitsbezorger Getir start met een click and collect proef in verschillende van zijn dark stores in Groot-Brittannië.

Verschillende dark stores van voormalig concurrent Weezy -die in november 2021 werd overgenomen door Getir- boden de ophaaloptie al aan. Deze locaties zullen de service aan blijven bieden nadat ze zijn omgedoopt tot Getir winkels. Daarnaast wordt het aantal filialen waarbij click and collect wordt aangeboden, verder uitgebreid.

Hoeveel winkels dat gaan worden van de in totaal 115 locaties, is nog niet bekend, zo vertelt Turancan Salur, algemeen directeur van Getir Europe aan The Grocer: ‘We gaan het eerst testen en daarna kijken we hoe het gaat. Onze focus is bezorgen. We worden geen retailer en click & collect wordt ook niet onze hoofdactiviteit. Maar het is zinvol om het te testen en we hebben al goede resultaten gezien.’

Getir is niet de eerste flitsbezorger die start met click and collect. Eind vorig jaar begon de Britse flitsbezorger Jiffy met afhalen in de winkel. Zij noemden dat destijds een primeur voor de sector. Het eveneens Britse Gopuff gaat nog een stapje verder en opende in de VS een handvol winkels waar klanten bij een digitale kiosk een bestelling kunnen plaatsen die ze vervolgens direct kunnen ophalen.