Twinkle | Digital Commerce

Tjeerd Jegen vertrekt bij Hema, nieuwe ceo komt van Etos

2021-01-26
1000562
  • [nieuws]
  • 1:15

Hema krijgt een nieuwe directeur. Tjeerd Jegen, die zes jaar bij het warenhuis aan de top stond, heeft besloten dat de overname van het bedrijf door Parcom en Mississsippi Ventures een goed moment is om het stokje over te dragen. Saskia Egas Reparaz, momenteel ceo van Etos, volgt hem op.

Het is nog niet bekend wanneer de overdracht zal plaatsvinden. Egas Reparaz heeft ruim twintig jaar bij Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Etos, gewerkt en is naast ceo ook lid van het Europese leadershipteam va Ahold Delhaize.

Tjeerd Jegen: ‘We hebben de afgelopen jaren met zijn allen keihard gewerkt om Hema in rustiger vaarwater te brengen en daar zijn we nu in geslaagd. Hoewel onze winkels op dit moment nog gesloten zijn en de pandemie het dagelijks leven vrijwel stil heeft gelegd, ben ik ervan overtuig dat we ook hier uit zullen komen. Er staat een nieuw tijdperk voor de deur, waarin ruimte is voor groei en ontwikkeling. Dit is dan ook een natuurlijk moment om plaats te maken voor nieuwe leiderschap.’

Naast een nieuwe ceo verandert ook de bezetting van Hema’s Raad van Commissarissen. Pieter Haas is de nieuwe voorzitter. Hij was onder meer vijf jaar ceo van MediaMarktSaturn. Daarnaast zullen namens de nieuwe eigenaren Ton van Veen en Bas Becks zitting nemen in de RvC.