Twinkle | Digital Commerce

Amazon plant bezorghub nabij Schiphol

2021-01-26
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Om in te spelen op de toenemende vraag van klanten die spullen bestellen bij Amazon.nl én om de capaciteit te vergroten, opent de webwinkel een ‘delivery station’ bij luchthaven Schiphol. De bestaande locatie moet aankomende zomer gebruiksklaar zijn voor het sorteren van pakketten.

Beeld: Amazon | David Plas Montea

De Amerikaanse e-commercereus creëert met de opening van dit Nederlandse bezorgcentrum van 8500 m² zo’n tweehonderd directe arbeidsplaatsen. Daarnaast zullen circa 450 bezorgers die voor onafhankelijke koeriersbedrijven werken, pakjes ophalen bij het delivery station om ze dezelfde dag nog af te leveren bij Amazon-klanten.

Pakketten worden vanaf bestaande Europese magazijnen en sorteercentra van Amazon, in bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland, naar de bezorghub nabij Schiphol verzonden en daar in bestelauto’s geladen voor de bezorging. Met deze stap wijkt Amazon af van eerdere mededelingen, waarin het bedrijf nadrukkelijk aangaf het ‘niet nodig’ te vinden om een dc/hub te openen in Nederland. Bij de lancering van Amazon.nl in maart 2020 werd ook te kennen gegeven dat leveringen zouden plaatsvinden vanuit een distributiecentrum net over de grens in Mönchengladbach.

Lees ook: Amazon.nl mikt op verdriedubbeling assortiment