Twinkle | Digital Commerce

Personeel PostNL gaat er 5,5 procent op vooruit

2020-11-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

PostNL heeft een principeakkoord gesloten met vakbonden BVPP en CNV over een nieuwe cao voor werknemers. Die krijgen een loonsverhoging van in totaal 5,5 procent in twee jaar en een thuiswerkvergoeding.

Dat maakt de post- en pakketvervoerder bekend. De vakbonden leggen nu de akkoorden met een positief advies voor aan hun leden en ook FNV legt het resultaat aan de leden voor. Naast de loonsverhoging krijgt personeel een eenmalige uitkering in december 2020 en een uitkering van 2 procent over 2020 als het resultaat van PostNL naar behoren is.

Daarnaast wil PostNL het aantal pakketbezorgers in dienst uitbreiden naar 2.000. Ook moet het makkelijker worden om vanuit het postbedrijf door te stromen naar bijvoorbeeld de pakketdivisie. Daarnaast komt er een intentieverklaring voor afspraken in de pakkettensector over het verminderen van zware pakketten (meer dan 23 kilogram).

De nieuwe cao geldt voor bijna 18.000 werknemers. Postbezorgers hebben een eigen cao en vallen hier dus niet onder.

Reactie FNV

Vakbond FNV is gematigd positief over het principeakkoord. Volgens de bond zitten er een aantal stappen in de goede richting in het voorstel, maar had het wel meer verwacht. Zo mikt FNV op een loonsverhoging van 5 procent 'vooral voor de laagste lonen'. Terwijl is besloten tot een loonsverhoging in 2020 met terugwerkende kracht van 2,5 procent en komend jaar met 3 procent.