Twinkle | Digital Commerce

Werkgeversvereniging E-commerce Nederland sluit aan bij VGL

2023-03-20
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

De Werkgeversvereniging E-commerce Nederland (VEN) sluit zich aan bij de Vereniging Grootwinkelbedrijven in Levensmiddelen (VGL). Dat hebben leden van die laatste vereniging in een extra ledenvergadering bepaald.

De VEN zal de e-commerce gaan vertegenwoordigen binnen de VGL en sluit ook automatisch aan bij het Centraal Bureau Levensmiddelhandel (CBL).

E-commerce Nederland werd in 2021 opgericht als eerste werkgeversorganisatie binnen de branche. Ook werd een cao aangeboden aan leden. Vorig jaar was daar nog onenigheid over: zo werd in september de cao Levensmiddelenbedrijf algemeen verbindend verklaard door het ministerie van Sociale Zaken, waardoor werknemers van online supermarkten ook onder die cao vallen. E-commerce Nederland sleepte daarop Vakcentrum en de vakbonden FNV en CNV voor de rechter.

Het punt van de cao’s komt later nog ter tafel, laat een woordvoerder van de VGL weten: ‘Belangrijk is dat we binnen de food één blok zijn, maar we hebben nog geen plan van aanpak op het vlak van de cao’s.’