Twinkle | Digital Commerce

Ahold neemt FreshDirect over

2020-11-19
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Ahold Delhaize neemt in samenwerking met Centerbridge Partners de Amerikaanse boodschappenbezorger FreshDirect over. De overname moet in het eerste kwartaal van 2021 rond zijn.

Er is geen overnamebedrag naar buiten gebracht. Ahold heeft het meerderheidsbelang in het bedrijf en Centerbridge Partners zal een belang van 20 procent verwerven. FreshDirect blijft onafhankelijk opereren en behoudt zowel zijn naam als de standplaats in New York City. De boodschappenbezorger is de tweede in zijn soort binnen het portfolio van Ahold, dat ook eigenaar is van Peapod.

Frans Muller, ceo van Ahold Delhaize vertelt in een persbericht: ‘Deze overname stimuleert onze omnichannelevolutie verder. Het is een geweldige aanvulling en past in ons portfolio van toonaangevende lokale merken. De deal stelt ons in staat om extra klanten te bereiken in het handelsgebied van New York en zal daarom extra verkopen aan het bedrijf toevoegen.’

FreshDirect bestaat al ruim twintig jaar en concentreert zich op vers voedsel, dat goed is voor meer dan 60 procent van zijn omzet. Het bedrijf bezorgt boodschappen in New York, New Jersey, Washington DC, Delaware, Pennsylvania en Connecticut.