Twinkle | Digital Commerce

Elektronicaverhuurder Grover start met Nederlandse webshop

2020-10-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Grover, een Duitse verhuurder van elektronica, heeft een webshop voor Nederlandse consumenten gelanceerd. De shop start met een assortiment van meer dan 1.300 huurbare producten.

Het gaat om producten als laptops, smartphones en wearables die consumenten voor 1, 3, 6 of 12 maanden kunnen huren.

Stofvrij

Grover werd vijf jaar geleden opgericht door ondernemer Michael Cassau. Nederland is het tweede land buiten thuisland Duitsland waar Grover een webshop lanceert. Vorig jaar was Oostenrijk aan de beurt. Cassau: ‘De Nederlandse e-commerce industrie is erg sterk en consumenten zijn ruimdenkend, milieubewust en digitaal gedreven, met affiniteit voor de deeleconomie en digitale platforms. (…) We zijn ervan overtuigd dat Nederlandse consumenten zullen openstaan om hun koopgedrag op technologisch gebied aan te passen aan het Grover-model.’

Volgens Grover kunnen klanten eenvoudig na de verhuurperiode de producten weer retourneren en ruilen voor een nieuwe product. ‘Op deze manier komen ongebruikte apparaten niet in een la terecht waar ze stof verzamelen.’ Producten zouden op deze manier gemiddeld 4 tot 5 keer worden hergebruikt op het platform.