Twinkle | Digital Commerce

On That Ass op de vingers getikt door de ACM

2024-04-23
1253705
  • [nieuws]
  • 0:56

De Autoriteit Consument & Markt heeft webwinkel On That Ass gedwongen om duidelijker te zijn over de abonnementen. Voor consumenten was het niet altijd duidelijk dat ze een abonnement afsloten bij het bedrijf.

Volgens de ACM werd aan consumenten een ‘gratis’ boxershort beloofd. Wat veel consumenten niet wisten, is dat zij daarbij automatisch een abonnement afsloten. Dit werd niet duidelijk vermeld op de site. De ACM ontving veel klachten over ongewenst afgesloten abonnementen bij de webwinkel.

On That Ass heeft – na hierop aangesproken te zijn – ervoor gezorgd dat nu duidelijker wordt vermeld dat je bij bestelling van een gratis onderbroek een abonnement afsluit tegen betaling.

‘Veel consumenten hadden niet in de gaten dat zij automatisch een abonnement afsloten als zij de gratis boxershort bestelden. Dit zet consumenten op het verkeerde been. Je sluit een betaald abonnement pas af als je hier expliciet mee hebt ingestemd. Dit wordt nu duidelijk vermeld’, stelt Renske Fikkers, waarnemend directeur Consumenten van de ACM.