Twinkle | Digital Commerce

Zalando geeft tweedehands een kans

2020-09-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Zalando voegt begin oktober op zijn Nederlandse platform een nieuwe categorie toe: pre-owned. Ook klanten in België, Frankrijk en Polen behoren tot deze selectie. Modeliefhebbers in Duitsland en Spanje kunnen vanaf vandaag al tweedehands kleding kopen en inruilen via Zalando.

‘De interesse in pre-owned mode is groot en groeit, vooral bij millennials. We weten dat onze Nederlandse klanten graag duurzame keuzes maken en items die ze niet langer dragen, willen inruilen om plaats te maken voor iets nieuws’, stelt Jacintha De Graaf, Head of Zalando Benelux. Volgens haar is dit het eerste modeplatform dat de behoefte van klanten aan tweedehands kleding op grote schaal beantwoordt.

Na het verkopen van kledingstukken kunnen klanten kiezen voor een Zalando-cadeaubon voor het respectievelijke bedrag, of dit geld doneren aan één van de twee goede doelen (Rode Kruis of WeForest) die zijn geselecteerd door de online retailer. In februari dit jaar kondigde Zalando de handel in tweedehands kleding al aan.