Twinkle | Digital Commerce

Decathlon België: verkoop gebruikte sportartikelen aan elkaar door

2024-05-31
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Decathlon heeft in België een portaal voor klanten geïntroduceerd waarop zij gedragen sportartikelen aan elkaar kunnen doorverkopen.

De artikelen hoeven niet bij Decathlon zelf gekocht te zijn. Klanten kunnen sportartikelen van alle categorieën en merken aan elkaar doorverkopen. Daarvoor hoeven zijn het product alleen aan te melden, de prijs te bepalen, en binnen 72 uur staat het product op de marktplaats van Decathlon.

Zodra een andere particulier het artikel koopt, ontvangt de verkoper een mail met verzendlabel en instructies om het product te versturen. De verkoper moet ook zorgen dat het product is schoongemaakt en degelijk is ingepakt. Decathlon zorgt volgens Gondola volgens een veilige betaling, hulp bij problemen en transport.

Producten die minder dan 30 kilogram wegen en minder dan 150 centimeter lang worden verzonden door Bpost. Gaat het om grotere of zwaardere artikelen, dan haalt Decathlon het pakket zelf op.

Voorlopig alleen België

De dienst is voorlopig alleen beschikbaar in België, bij succes zijn andere landen aan de beurt. Volgens Decathlon wordt het in dat laatste geval ook mogelijk om tweedehands producten te verhandelen over de grens.