Twinkle | Digital Commerce

Coolblue nestelt zich in Duitsland

2020-07-28
1000561
  • [nieuws]
  • 1:21

Coolblue gaat zijn geluk beproeven in Duitsland. In de ‘omgeving van Düsseldorf’ is de Nederlandse retailer gestart met de uitbouw van een eigen bezorgnetwerk, installatiedienst, fietsnetwerk en winkels.

‘Vanaf vandaag bieden we aan klanten de omgeving van Düsseldorf de Coolblue-propositie aan’, vertelt directeur Pieter Zwart. Witgoed heeft de primeur bij onze oosterburen. ‘Snel volgen er meer producttypes en diensten en bezorgen we zoveel mogelijk bestellingen van kleine producten bij klanten met de fiets. En ja… er komt binnenkort natuurlijk ook een fysieke winkel.’ Naar een geschikte locatie wordt nog gezocht. In onderstaande video laat Bart van der Vis, Baas Duitsland bij Coolblue, verder weten dat televisies zeer waarschijnlijk de volgende productgroep zijn voor de Duitse markt. Fietsbezorging gaat 'hopelijk binnen 3 à 4 maanden' plaatsvinden.

Sprache

Bestellen kan via de Duitstalige website en app die de huidige nummer 2 in de Twinkle100 heeft ontwikkeld voor deze stap. De levering van producten over de grens gebeurt vanuit het distributiecentrum van Coolblue in Tilburg. Zwart spreekt van een mijlpaal. ‘De afgelopen tijd hebben we ontzettend hard gewerkt aan de uitbreiding van onze infrastructuur naar Duitsland. Dat betekent niet alleen het aannemen en inwerken van Duitstalige Coolblue’ers, maar bijvoorbeeld ook het opzetten van klantgerichte productreizen en het ontwerpen van onze blauwe doos, zak, bus en fiets.’

Momenteel beschikt het retailbedrijf over ruim 40 Duits sprekende klantenservicemedewerkers, die werkzaam zijn op het hoofdkantoor van Coolblue in Rotterdam.

Lees ook:
- ‘CoolblueBezorgt straks ook in België’ (juni 2016)
- Coolblue vertaalt ook app naar het Frans (oktober 2017)