Twinkle | Digital Commerce

Jumbo mikt op verdubbeling online hubs in 2020

2020-07-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:18

Door de coronacrisis hebben veel nieuwe klanten de webshop van supermarkt Jumbo ontdekt. De supermarkt wil dit jaar ‘duizenden nieuwe banen’ creëren, onder meer door het aantal e-commerce hubs te verdubbelen.

Voor dit jaar had Jumbo nog vier van deze dc’s - van waaruit het online boodschappen bezorgt - in Den Bosch, Middelburg, Amsterdam en Utrecht. Dit jaar kwam er al één bij in Breda, maar de Veghelse super wil het totale aantal uitbreiden naar tien. Er komen dus nog vijf regionale bezorghubs bij dit jaar. Daarnaast wordt in Bleiswijk een E-Fulfilment Center (EFC) gebouwd, die later dit jaar zijn deuren opent. Dat wordt het derde EFC van Jumbo, Den Bosch en Raalte beschikken al over een dergelijke e-dc.

Bekend is dat het de online tak van Jumbo niet alleen bestaat uit eigen bezorging. Ook vanuit Jumbo-filialen worden bestellingen bezorgd. Vorig jaar waren er in totaal 428 van deze vestigingen die zelf bezorging aanbieden. Dit jaar wordt dat met 120 vestigingen uitgebreid. Het totale aantal komt dan op 548 vestigingen.

Dit alles blijkt uit het halfjaarverslag van de nummer 8 van de Twinkle100. De online omzet nam in de eerste zes maanden met ongeveer de helft toe. De consumentenomzet van Jumbo steeg met 14,2 procent naar 5,1 miljard euro. Ceo Frits van Eerd: ‘Ik ben er erg trots op hoe we met z’n allen onze business in no-time hebben weten aan te passen, vooral ook online. Onze klanten waarderen de extra inspanningen enorm en zijn daardoor nog trouwer aan Jumbo.’