Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon schuift Prime Day door naar oktober’

2020-07-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Amazon zou aan verkopers hebben laten weten dat Prime Day dit jaar in oktober plaats gaat vinden. Eerder leek Amazon september op het oog te hebben, maar dit is dus een maand uitgesteld.

CNBC heeft een mail in handen waaruit zou blijken dat Amazon het koopjesfestijn in de week van 5 oktober wil houden.

Normaal gesproken zou Prime Day over enkele weken plaatsvinden. Vorig jaar was dit 15 en 16 juli. Het was toen voor het eerst dat consumenten twee volle dagen van het koopjesfestijn gebruik konden maken. Een jaar eerder – in 2018 – mocht Nederland voor het eerst meedoen met Prime Day. Omdat Amazon in Nederland toen nog geen volwaardige webshop had, waren bezoekers op de Duitse webshop van de Amerikaanse e-tailer aangewezen.

Uitstel vanwege corona

Het coronavirus gooide dit jaar echter roet in het eten wat betreft Prime Day. Zo besloot Amazon enkele maanden geleden voorrang te geven aan essentiële producten en kende het bedrijf problemen in verschillende distributiecentra, doordat de medewerkers daar niet voldoende zouden worden beschermd. Een koopjesfestijn als Prime Day in juli was voor Amazon dus blijkbaar geen optie. Wel is er een summer sale. Deze startte op 22 juni en duurt nog tot 15 juli.