Twinkle | Digital Commerce

Amazon kondigt grootschalige zomersale aan

2020-06-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Amazon houdt vanaf 22 juni de ‘biggest sale in the sky’ om verkopers een boost te geven na de coronacrisis en het besluit om Prime Day uit te stellen. De zomersale duurt mogelijk zeven tot tien dagen.

Verkopers op Amazon hebben gisteren een bericht ontvangen met de mededeling dat het platform op 22 juni een ‘fashion summer sale event’ organiseert. In de aankondiging staat dat deelname aan het promotie-evenement alleen op uitnodiging is en naar verwachting ergens tussen de zeven en tien dagen zal duren, zo weet CNBC. Er is nog geen officiële naam voor het evenement maar het heeft momenteel de werktitel ‘biggest sale in the sky’. Amazon vraagt in de aankondiging verkopers om deals aan te leveren met een korting van minimaal 30 procent.

Extra voorraad

Met de zomeruitverkoop wil Amazon retailers helpen om extra voorraad te verkopen die de afgelopen maanden is opgestapeld. Door de coronacrisis gaf het platform voorrang aan bestellingen met essentiële items zoals desinfectiemiddel en tissues. Sommige verkopers die artikelen aanboden buiten die categorieën voelden zich in de steek gelaten.

Verschuiving

Het evenement is een verschuiving in Amazon’s strategie voor zomerdeals. Normaal gezien organiseert het platform zijn tweedaagse zomerverkoopevenement Prime Day in juli. Recente berichten suggereren dat Prime Day wordt uitgesteld tot september, gezien distributiecentra door het coronavirus worden overspoeld met bestellingen voor essentiële producten.