Twinkle | Digital Commerce

PostNL verlengt extra bezorgcapaciteit tot half januari

2021-12-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

PostNL laat weten de komende weken de extra bezorgcapaciteit te blijven inzetten. De post- en pakketbezorger schroeft tijdens de drukste periode van het jaar de capaciteit al op, en doet dat vanwege de harde lockdown nu tot half januari.

Sinds half november heeft PostNL de capaciteit flink opgeschaald, van 1,1 miljoen pakketten op een reguliere dag naar zo’n 2 miljoen pakketten tijdens de feestdagenperiode. De maatregelen houden in dat de sorteercentra 24 uur per dag en 7 dagen in de week draaien. Daarnaast zet het bedrijf 1.500 extra pakketbezorgers in. ‘Van de lockdown van vorig jaar december weten we hoe belangrijk het voor bedrijven en consumenten is om in contact te blijven’, stelt directeur Pakketten & Logistiek Liesbeth Kaashoek. ‘Ook nu gaan wij op pad, zodat Nederland thuis kan blijven. We zetten alles op alles om ons werk op een gezonde, veilige en efficiënte manier te kunnen blijven doen.’

PostNL waarschuwt wel dat door de grote drukte het op sommige dagen tegen de maximale capaciteit aanzit en er dus vertraging kan voorkomen bij de bezorging van pakketten.

Tot slot schroeft PostNL ook de capaciteit van postbezorging op, in de aanloop naar de feestdagen worden dagelijks zo’n 12 miljoen brieven bezorgd.