Twinkle | Digital Commerce

Franse distributiecentra Amazon blijven voorlopig dicht

2020-05-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

De zes Franse distributiecentra van Amazon blijven in ieder geval tot maandag 18 mei gesloten. De centra sloten op 16 april de deuren nadat de online gigant op de vingers werd getikt door de rechtbank.

Amazon is van plan om de sluiting van de zes Franse distributiecentra minimaal tot maandag te verlengen. De centra zijn al bijna een maand gesloten, nadat de Franse rechtbank besloot dat de e-tailer alleen nog essentiële goederen mocht leveren. Er is een kans dat de sluiting nog langer duurt, zo schrijft The New York Times.

Boete

De reden dat Amazon de centra gesloten houdt, is het risico dat ze lopen op een boete: ‘Onze distributiecentra zijn veilig. Het is alleen zo dat we een boete van meer dan een miljard euro per week kunnen krijgen als er ook maar 0,1 procent van de verzonden items als ‘niet essentieel’ wordt gezien door het hof van Versailles.’

Coronavirus

In april oordeelde de Franse rechtbank dat Amazon te weinig doet om zijn medewerkers in distributiecentra te beschermen tegen het coronavirus. De rechtbank bepaalde dat Amazon alleen nog essentiële goederen mag verkopen zoals boodschappen en medische producten. Als reactie daarop sloot de webgigant de deuren van de zes distributiecentra.