Twinkle | Digital Commerce

Amazon sluit tijdelijk Franse distributiecentra

2020-04-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Webwinkelreus Amazon legt in Frankrijk tijdelijk alle activiteiten stil als reactie op de uitspraak van de Franse rechtbank. Die besloot dat de e-tailer alleen nog essentiële goederen mag leveren in het land.

Voorlopig zijn de Franse distributiecentra van Amazon gesloten, zo schrijven verschillende media, waaronder Retailnews. Het besluit van de online retailer is een reactie op de uitspraak van de Franse rechtbank. Die bepaalde dat Amazon alleen nog essentiële goederen mag verkopen zoals boodschappen en medische producten. Bij schending van de uitspraak hangt het bedrijf een boete van één miljoen euro per dag boven het hoofd.

Vijf dagen

De webgigant besloot naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank zijn deuren vanaf morgen voor vijf dagen te sluiten. Zo kan het bedrijf de veiligheidssituatie beoordelen en de magazijnen beter organiseren. De periode van vijf dagen kan nog worden verlengd.

Arbeidsomstandigheden

Aanleiding van de uitspraak van de rechtbank was aanhoudende kritiek van Franse vakbonden, zij vonden dat het e-commercebedrijf te weinig doet om zijn medewerkers in distributiecentra te beschermen tegen het coronavirus. De rechtbank ging daarin mee. Door inspecteurs zou zijn vastgesteld dat de arbeidsomstandigheden inderdaad niet aan de voorschriften voldoen.