Twinkle | Digital Commerce

Thuiswinkel.org: ‘Webwinkels moeten zelf beslissen over uitverkoop’

2020-04-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Webwinkeliers moeten zelf de keuze hebben of ze al dan niet uitverkoop houden, een algemeen verbod schiet zijn doel voorbij. Dat stelt branchevereniging Thuiswinkel.org.

De belangenvereniging reageert daarmee op eerdere berichtgeving. Gisteren werd bekend dat een meerderheid van de Tweede Kamer een totaalverbod op uitverkoop tot 1 juli wil, voor alle non-foodretailers, zowel online als offline.

Wel oproep

Wel roept Thuiswinkel.org webwinkeliers op om geen uitverkoop te houden, en hiermee te wachten tot in ieder geval na 1 juni 2020. Vooral om te zorgen dat de druk op de logistiek wordt verlaagd. Dat deed de vereniging enkele weken geleden ook al. Uit eigen onderzoek blijkt dat het merendeel (70 procent) van de leden zich aan die oproep willen houden. ‘Producten nu al en voor 1 juni in de uitverkoop plaatsen heeft het effect dat dit leidt tot extra druk op de distributie- en logistiek keten die we nu juist voor zoveel mogelijk essentiële producten open moeten houden’, aldus directeur Wijnand Jongen.

Drukste dag DHL

Dat de logistieke keten onder druk staat, werd vandaag maar weer eens duidelijk. Vervoerder DHL laat weten dat gisteren (15 april) in Nederland de drukste dag in zijn geschiedenis was. Met een volume van zo’n 900.000 pakketten. Gevolg daarvan is dat bestellingen mogelijk later thuis worden bezorgd. DHL laat ook weten capaciteitsinvesteringen naar voren te halen.