Twinkle | Digital Commerce

Picnic breidt capaciteit fors uit

2020-04-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:48

Online supermarkt Picnic neemt verschillende maatregelen om de capaciteit te vergroten. Het bedrijf opent onder andere versneld een nieuw distributiecentrum en nam afgelopen week honderden mensen aan om meer orders te verwerken.

Boodschappen die aan huis worden bezorgd stijgen tijdens deze coronacrisis in populariteit, zo merkt ook Picnic. De online supermarkt neemt daarom extra maatregelen om de capaciteit te vergroten. Zo opent het bedrijf onder andere een nieuw distributiecentrum in Apeldoorn en breidt het de ochtendleveringen uit, waardoor er per dag meer boodschappen bezorgd kunnen worden. Als laatste neemt het bedrijf stappen om de vulgraad van de kratjes te verbeteren. Eerder deze maand werd al bekend dat de nummer 11 van de Twinkle100 op zoek is naar honderden medewerkers voor in de distributiecentra en voor de bezorging.

Eind mei

De opening van het nieuwe distributiecentrum in Apeldoorn wordt vervroegd vanwege de snelle groei van het aantal huishoudens dat zich heeft aangemeld door de coronacrisis. De locatie zou eigenlijk eind dit jaar opengaan, dat wordt nu eind mei. ‘Op zo kort mogelijke termijn kunnen we hierdoor beter aan de vraag voorzien en bij nog meer klanten de boodschappen gratis aan huis bezorgen tegen de laagste prijs,’ zegt medeoprichter Michiel Muller in een persbericht.

Ruimte scheppen

‘We zijn straks in staat om dagelijks duizenden extra orders in het Apeldoornse dc te verzamelen en daardoor ruimte te scheppen bij andere centra,’ aldus Muller. Het nieuwe dc komt op bedrijvenpark Ecofactorij en is met 20.000 vierkante meter de grootste van de zes distributiecentra van Picnic. Door de uitbreiding heeft het bedrijf zo’n 450 mensen aangenomen die in het nieuwe dc aan de slag gaan.

Vulgraad kratjes

Naast het nieuwe distributiecentrum neemt het bedrijf meer maatregelen. Ochtendleveringen waren al mogelijk in Leiden, Gouda en Zoetermeer maar vanaf deze week kan dit op woensdag, vrijdag en zondag ook in Den Haag. De komende weken wordt het aantal steden waar dit mogelijk is verder uitgebreid. Daarnaast verhoogt Picnic de vulgraad van de kratjes. Uit een analyse bleek dat bij een bestelling van 25 euro heel vaak een tweede bezorgkrat nodig is, waar bijna niets inzit. Dit wordt opgelost door het minimale orderbedrag te verhogen naar 35 euro, waarmee de tweede krat beter gevuld is.