Twinkle | Digital Commerce

Uber Eats zoekt samenwerking met Carrefour in Frankrijk

2020-04-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Bezorgdienst Uber Eat gaat boodschappen van supermarktketen Carrefour in Frankrijk bezorgen. De twee partijen hebben een samenwerking gesloten.

Vanaf komende maandag kunnen inwoners van in eerste instantie Parijs in de applicatie van Uber Eats boodschappen bij Carrefour bestellen. Dat doen ze door het juiste filiaal te kiezen en vervolgens producten te selecteren, weet Les Echos. Binnen het half uur worden de bestellingen vervolgens thuisbezorgd.

Het is de bedoeling dat de samenwerking wordt uitgebreid naar in ieder geval de rest van Frankrijk. Wanneer dit gebeurt is niet bekend, maar mogelijk zetten beide partijen er vaart achter, omdat vanwege de coronacrisis veel Fransen thuiszitten en online boodschappen bestellen. Vanwege de virusuitbraak schrapt Uber Eats tijdelijk de verzendkosten, deze zijn normaal 3,50 euro.

Ook in andere landen

Naast Frankrijk willen beide partijen ook in andere landen de samenwerking met elkaar opzoeken, daarbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld Spanje. Aan Gondola laat een woordvoerder weten dat België, waar Carrefour ook veel filialen heeft, niet op het lijstje staat voor de samenwerking. Dit komt omdat Carrefour in dat land al over fietsbezorgdienst ShipTo beschikt. Dat maakt de samenwerking met Uber Eats in België ‘overbodig’.