Twinkle | Digital Commerce

The Next Closet sluit de deuren

2024-04-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Platform The Next Closet is deze week door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Wat de directe oorzaak van het faillissement is, is niet bekend.

Het bedrijf werd in 2013 opgericht door ondernemers Thalita van Ogtrop en Lieke Pijpers, met als doel om de textielketen te verduurzamen. Op het platform konden consumenten tweedehands kleding verhandelen.

In de beginjaren haalde het bedrijf enkele malen groeigeld op. In 2016 ging het om een miljoen euro. Daarmee wilde het bedrijf zich ook op mannen en kinderen gaan richten.

'Het moet online sneller kunnen'

Van Ogtrop over het platform destijds in een interview met deze uitgave: ‘Lieke en ik hebben allebei mooie kleding in onze kast hangen, maar vonden het moeilijk om die snel weer door te verkopen. Dan kom je al gauw uit op vintagewinkels waar je de items naartoe moet brengen, of op Marktplaats.nl, waar jouw jurkjes, broeken en schoenen tussen duizenden andere items verzanden. Dat is allemaal te veel gedoe, het moet online sneller kunnen, dachten wij.’

Het is zoals gezegd niet bekend waarom The Next Closet nu failliet is gegaan. Op het platform zelf zijn vooralsnog weinig tekenen te vinden van het bankroet.