Twinkle | Digital Commerce

Bol.com stopt verkoop wegwerpplastic

2020-02-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Twinkle100-aanvoerder bol.com stopt met de verkoop van wegwerpplastic. Producten als plastic bestek, bekers, rietjes en wattenstaafjes zullen consumenten dan ook niet meer tegenkomen.

In plaats daarvan worden biologisch afbreekbare producten aangeboden, zoals siliconen herbruikbare wattenstaafjes, kartonnen bordjes, roestvrijstalen rietjes, houten bestek en bekers van maiszetmeel en suikerriet.

Het is een volgende stap in de duurzaamheidsambitie van bol.com: CO2-neutraal winkelen in 2025. Eerder besloot het platform al te stoppen met het ‘ompakken’ van producten waarbij dat niet nodig is, en eind vorig jaar kwam er een speciale webshop voor duurzame artikelen. ‘Door de duurzame winkel continu uit te breiden willen we binnen een aantal jaar in elke productcategorie een duurzamer alternatief bieden’, stelt Jori Ebskamp, lead duurzaamheid bij bol.com.

De maatregel geldt zowel voor de verkopers van bol.com als bol.com zelf en is al van kracht, laat een woordvoerder desgevraagd weten. 'Partners zijn geïnformeerd en hebben de tijd gekregen om de artikelen te verwijderen.'

500 kilo plastic

Op gebied van duurzaamheid richt bol.com zich naar eigen zeggen op werkzaamheden waarin het zelf verantwoordelijkheid kan nemen. ‘Dus vanaf het moment dat artikelen in het fulfilmentcenter binnenkomen tot en met de bezorging aan de voordeur van de klant, en alles daar tussenin.’ Naar schatting bespaart het bedrijf een halve ton plastic per jaar te besparen door te stoppen met de verkoop van wegwerpplastic.

Lees ook: 'Ambitie bol.com: CO2-neutraal in 2025' (Twinkle 8 2018)