Twinkle | Digital Commerce

Bol.com komt met duurzame webshop

2019-10-30
1000562
  • 1:02

Bol.com is gestart met een webshop voor duurzame artikelen. 6.500 artikelen zijn gelabeld met onafhankelijke keurmerken die zijn gevalideerd door Milieu Centraal.

De artikelen zijn gelabeld met onafhankelijke duurzaamheidskeurmerken of gemaakt door sociale ondernemers en staan op een pagina die vanaf de bol.com-homepage is te bereiken. De aanvoerder van de Twinkle100 wil het op deze manier makkelijker maken voor klanten om online een bewuste keuze te maken.

Bescheiden eerste stap

Huub Vermeulen, algemeen directeur bol.com, zegt in het persbericht dat het aantal van 6.500 duurzame artikelen een bescheiden eerste stap is. Hij hoopt dit assortiment de komende jaren met tienduizenden artikelen uit te kunnen breiden. ‘In 2022 wil bol.com in elke categorie waar dat kan, van kinderkleding tot verzorgingsartikelen, een duurzaam alternatief bieden.’ Bol.com gaat kijken naar samenwerkingen met nieuwe en bestaande leveranciers en verkooppartners om nieuw duurzamer aanbod toe te voegen.

Samenwerking

Eind 2018 startte bol.com een samenwerking met aanbieders van keurmerken zoals Max Havelaar, Thuiswinkel.org en Milieu Centraal voor digitalisering van duurzame keurmerken. Dit is een digitale database waarin duurzame keurmerken en kenmerken aan artikelen worden gekoppeld, zodat webwinkels deze informatie automatisch bij hun aanbod kunnen tonen.

Bol.com heeft de ambitie uitgesproken om in 2025 klimaatneutraal winkelen mogelijk te maken.