Twinkle | Digital Commerce

Steps en Promiss worden digital first

2020-01-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Kledingzaken Steps en Promiss verleggen hun focus van het fysieke naar digitale kanaal. Als gevolg daarvan sluit moederbedrijf FNG een groot deel van de winkels.

Dat laat het moederbedrijf van de kledingzaken weten. De strategiewijziging is in lijn met de eerdere aangekondigde herstructurering van het bedrijf. Steps en Promiss gaan voornamelijk verkopen via de eigen webshops en verkooppartners als wehkamp en Zalando.

Flagship stores en experience stores

De twee winkelketens behalen al ruim de helft van de verkopen uit internetverkopen. Volgens FNG is dit een ‘uitstekende basis’ om volledig te focussen op online verkoop. Winkels die openblijven, worden flagship stores of experience stores. FNG laat weten alle Promiss-filialen in Nederland te sluiten. Ook zullen 38 winkels van de 43 Steps-filialen in Nederland dicht gaan. Dit alles zal dit voorjaar gebeuren.

Richard Turk, managing director van FNG Nederland laat weten dat het shopgedrag van de consument snel verandert. ‘Zij weten de eigen webshops, en de Promiss en Steps collectie bij andere onlinespelers, goed te vinden. Door vanaf nu volledig te focussen op dit digitale succes kunnen we onze klant nog beter en sneller bedienen met actuele en kwalitatieve mode voor werk en vrije tijd.’ Als gevolg van de sluiting van de winkels wordt naar verwachting de helft van het vaste personeel ondergebracht bij andere FNG formules in Nederland.