Twinkle | Digital Commerce

Husqvarna lanceert Nederlandse webshop

2019-11-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Husqvarna, de grootste producent van gereedschappen en tuinmachines in Zweden, heeft een Nederlandse webshop geopend.

Nederlandse consumenten kunnen daar terecht voor verschillende producten, zoals bladblazers, kettingzagen en accuheggenscharen plus accessoires.

Het is voor het eerst dat het Zweedse bedrijf in Nederland de stap naar e-commerce waagt. Het bedrijf kiest er voor om niet het volledige assortiment online te zetten, zoals veel andere retailers wel doen. ‘Maar een selectie van gereedschappen die op dat moment, in dat seizoen relevant is. Dat gaat steeds om enkele tientallen producten’, vertelt Anton de Jong, general manager Husqvarna Benelux.

Niet bezorgen, wel afhalen

Daarnaast kiest het bedrijf ervoor om producten niet te laten bezorgen. Klanten kunnen de producten afrekenen en vervolgens ophalen bij een Husqvarna-dealer in Nederland. Volgens De Jong is dat een bewuste keuze, aangezien de kennis van een lokale Husqvarna-dealer een belangrijke toevoeging blijkt voor consumenten. ‘Bovendien kan de dealer tips geven over accessoires en persoonlijke beschermingsmiddelen bij bijvoorbeeld kettingzagen.’

In Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland is Husqvarna op deze wijze ook al actief. Dat blijkt te werken, stelt De Jong. Het Zweedse bedrijf wil later ook een webshop gaan openen in België.