Twinkle | Digital Commerce

EBay schrapt tijdelijk verkoopcommissies voor zakelijke verkopers

2020-04-08
1000562
  • 0:57

Deze maand hoeven zakelijke verkopers op eBay geen verkoopcommissie af te staan voor nieuw aangeboden en verkochte producten.

Dat laat het bedrijf weten in een bericht aan partners. Het platform wil daarmee ondernemers bijstaan tijdens de coronacrisis. De maatregelen zijn een aanvulling op een eerdere versoepeling van de regels om te verkopen op het platform. Zo werd vorige week bekend dat de servicestatus van handelaren niet lager wordt op het moment dat ze niet aan hun leverbelofte kunnen voldoen. Ook krijgen zijn uitstel van betaling voor dertig dagen.

Daar komt nu dus het schrappen van de verkoopcommissie bij, dat geldt in ieder geval van 3 april tot 3 mei en is alleen van toepassing op de Nederlandse, Belgische en Poolse site van eBay.

Overigens hoeven verkopers die naast online verkoop ook fysieke winkels hebben tot eind juni geen verkoopcommissie te betalen. De handelsplaats doet dit omdat veel stenen winkels dicht gaan of moeten.

Dochteronderneming Marktplaats.nl liet gisteren nog weten het tijdelijk makkelijker te maken voor ondernemers om op het platform te verkopen. Zo kunnen zij gratis een verkooppagina aanmaken.