Twinkle | Digital Commerce

Google-zuster brengt als eerste pakketje via drone

2019-10-22
1000562
  • 1:04

Wing, onderdeel van Google's moeder bedrijf Alphabet, is vorige week begonnen met het leveren van pakketjes aan particulieren via een drone. Wing is hiermee de eerste die via een drone commerciële leveringen doet.

Sinds 18 oktober kunnen een beperkt aantal inwoners van Christiansburg in de Amerikaanse staat Virginia pakketjes via een drone ontvangen. Het gaat hierbij om producten als over de toonbank-medicijnen, snacks en kleine cadeaus.

Samen met FedEx, Walgreens en retailer

Alphabet kondigde met deze pilot aan dat het de eerste commerciële luchtbezorgdienst is die direct bij consumenten thuis zal bezorgen. Partijen die meewerken aan de pilot zijn FedEx Express, drogist Walgreens en een lokale retailer. De bestellingen die binnen een radius van ongeveer 6,5 kilometer plaatsvinden van Wings distributiecentrum, zullen binnen tien minuten plaatsvinden.

Eerder dan Amazon en Uber

Alphabet is met deze dienst dus eerder dan Amazon en Uber die er ook mee bezig zijn. Amazons Prime Air zal 7 december met de dronebezorging beginnen. Uber zit nog in de testfase. Koeriersdienst UPS test de komende weken in de Verenigde Staten de dronebezorging van medicijnen (op doktersrecept) van apotheek CVS Health.