Twinkle | Digital Commerce

Zusterbedrijf Google bezorgt koffie en medicijnen per drone

2019-04-10
1000562
  • 1:01

Wing, een dochteronderneming van Alphabet, bekend van Google, gaat kleine maaltijdbestellingen, medicijnen en koffie met drones bezorgen in de Australische hoofdstad Canberra.

Het bedrijf ontving daar onlangs toestemming voor van vliegtuigmaatschappij Casa. Dat meldt Guardian Australia. De krant sprak met een woordvoerder van Casa, die bevestigt dat de maatschappij, na een grondige analyse van Wing’s verkeersmanagementsysteem, het onderhoud van de drones en de training van de piloten, de toestemming heeft verleend.

Strenge eisen

Er zitten echter wel strenge eisen aan het vliegen met de drones. Zo mag er niet ’s avonds en ’s nachts gevlogen worden en mogen de drones niet over drukke wegen heen. Daarnaast moeten ze op gepaste afstand blijven van voetgangers, om te voorkomen dat de drones letterlijk om de oren vliegen.

Omdat Wing de afgelopen anderhalf jaar al testte met de bezorging in het desbetreffende gebied, wordt de dienst meteen gelanceerd. Eerst lokaal in een noordelijk district van Canberra, vervolgens wordt dit uitgebreid naar andere gebieden. Naar verwachting moet de dienst, als deze op volle toeren draait, goed zijn voor een jaaromzet van dertig tot veertig miljoen Australische dollar.