Twinkle | Digital Commerce

Uber wil fastfood via drone bezorgen

2019-06-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:25

Uber is van plan aankomende zomer drones in te zetten om fastfood bij inwoners van San Diego te bezorgen. Het gaat om een proef.

De plannen voor fastfoodronebezorging waren al bekend, maar Bloomberg schrijft dat Uber nu al verder is met het testen van de dienst.

Veilige landingsplaatsen

De bezorging zal niet op de deurdrempel van de klant plaatsvinden. Mede vanwege veiligheidsredenen: drones kunnen op elkaar botsen en de hamburgers en milkshakes op mensen of op straat laten vallen. Ook het lawaai van de apparaten kan een probleem zijn. Het is de bedoeling dat de hamburgers en patat op veilige landingsplaatsen - designated safe landing zones -  worden afgeleverd. Uber-koeriers zullen dan het pakketje met eten verder bij de klant bezorgen.

Deze landingsplaatsen kunnen bijvoorbeeld daken van Uber-auto's zijn. De drone herkent zo’n auto aan de hand van een QR-code en kan er veilig op landen. De bezorgkosten van deze dienst zullen hetzelfde zijn als de normale bezorgkosten in San Diego, tot ongeveer 8,50 dollar.

McDonald's

Een eerste Uber-partner voor deze dienst is McDonald's. De fastfoodketen ontwikkelde samen met Uber speciale verpakking, die ervoor moet zorgen dat de patatjes, McNuggets en hamburgers warm blijven tijdens de vlucht.

Het succes van Uber Eats is de aanleiding om met deze proef van start te gaan, zegt Ubers head of aerial projects Eric Allison tegen Bloomberg. De inkomsten van Uber Eats groeide in 2018 met 150 procent.

Uber beweert dat de drones in zeven minuten een afstand van 2,4 kilometer kan afleggen. Dat is drie keer zo snel als de ongeveer 21 minuten die een Uber-auto of -fietskoerier nodig heeft. Uber verwacht dat het nog wel een jaar of drie kan duren voordat drones maaltijden in verschillenden steden zullen bezorgen.