Twinkle | Digital Commerce

Made.com overweegt meubelverhuur

2019-10-07
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Meubelverkoper Made.com denkt aan de introductie van een verhuurmodel. De online speler ziet een verschuiving in het aankoopgedrag van de consument.

Dat vertelt ceo Philippe Chainieux in gesprek met The Times. Volgens hem besluiten steeds minder consumenten om tot grote aankopen zoals meubels over te gaan. Ook ziet het bedrijf de trend dat mensen steeds vaker meubels willen huren.

'Duurzame manier'

Een verhuurdienst zou dan ook een logische optie zijn, stelt Chainieux. ‘Mensen huren nu dingen. Ze willen niet zoveel geld uitgeven als ze niet ergens permanent verblijven. Maar ze willen wel leuke spullen bezitten. Dus we zijn aan het kijken hoe we op een duurzame manier op die vraag kunnen reageren.’

Met een eventuele verhuurdienst zou Made.com aansluiten in een steeds langer wordende rij retailers die met een verhuurdienst zijn begonnen. Zo startte vorig jaar Saturn nog met een online verhuurdienst. Ook Dekbed-Discounter begon onlangs met de verhuur van banken. Vorig jaar startte de nummer 60 van de Twinkle100 al met de verhuur van boxsprings. Ook Leen Bakker wil binnen afzienbare tijd testen met een leasemodel voor banken en bedden.