Twinkle | Digital Commerce

Podobrace neemt online groothandel DUTCC over

2020-06-08
1420799
  • 1:23

Podobrace, verkoper van medische hulpmiddelen, is de nieuwe eigenaar van Dutch Trading Concepts Company (DUTCC). De Twinkle100-speler krijgt ook consumentenwebshop Huishobby.nl in handen.

Via de overname gaat Podobrace zich richten op de zakelijke markt, laat eigenaar Bill Duin weten aan Twinkle. ‘Met DUTCC krijgen we toegang tot veel exclusieve merken, producten en netwerken voor het b2b-segment. Dankzij hun kennis en expertise kunnen we hierin snelle stappen zetten en ook verdere groei in Europa en het Midden-Oosten realiseren. HuisHobby zal worden geïntegreerd in onze b2c-activiteiten.’

Dutch Trading Concepts Company

Het Twentse DUTCC bedient webwinkels en dealsites in de Benelux en Duitsland met ‘unieke merken en/of unieke producten onder diverse private labels’. De groothandel staat zich voor op directe sourcing en exclusieve overeenkomsten met distributeurs. Directeur Henk Looms blijft aan de DUTCC verbonden. Door de krachtenbundeling zullen ook het aanbod en de service voor zijn klanten verbeteren, geeft hij aan. Op de site van de overnameprooi worden onder andere wehkamp, VakantieVeilingen, bol.com, Gamma en GroupDeal als afnemer genoemd.

Podobrace

Bil Duin zette Podobrace op met zijn vader Rob, die decennialang ervaring heeft als fysiotherapeut. In de overtuiging dat het voorkomen van (sport)blessures beter is dan genezen, openden ze de webshop in onder meer braces, (sport)zolen, compressiekousen, orthopedische kussens en teencorrectoren. Met domeinen als Steunzolenkopen.nl en Hielspooroplossing.nl werden ook specialistische webshops opgezet, daarnaast groeide Podobrace uit tot een succesvolle zakelijke verkoper op bol.com.

Twinkle100

Podobrace beschikt over een magazijn van vierduizend vierkante meter in Volendam en verzendt inmiddels naar vijftien Europese landen. Dankzij de overname krijgt het de beschikking over extra magazijnruimte in Denekamp, bij de Duitse grens. Met een online omzet van 11 miljoen euro bezet Podobrace (‘Altijd de beste steun’) plek 176 in de nieuwe Twinkle100.