Twinkle | Digital Commerce

Ikea pendelt pakketten

2020-08-31
1000562
  • 1:09

Een vestiging van Ikea in België zet vanaf vandaag pendelbussen in om pakketten naar mobiele ophaalpunten te brengen.

Onze zuiderburen moeten niet vreemd opkijken als ze binnenkort over de A12 nabij Antwerpen een pendelbus van Ikea voorbij zien rijden. De vestiging van Ikea in Wilrijk heeft namelijk zijn click & collect-dienst uitgebreid met vier mobiele ophaalpunten. Het was al mogelijk om bestellingen op de parkeerplaats van die Ikea op te halen.

Maar nu komen daar dus vier mobiele ophaalpunten bij, verspreid over het noordelijk gebied van de provincie Antwerpen. Op vaste tijdstippen komt daar de ‘Ikea Pändelbuss’ langs om online bestellingen af te leveren. Locaties zijn onder andere de parkeerplaats van AVEVE in Sint-Lenaarts en de parking van Decathlon in Turnhout.

Er is voor deze locaties gekozen omdat Ikea voor klanten daar niet optimaal bereikbaar is, laat Saskia de Loore, market relations bij Ikea Wilrijk weten. ‘Maar we zijn ook al op zoek naar andere locaties, om in de toekomst zoveel mogelijk klanten in de provincie Antwerpen tot dienst te kunnen zijn.’

Interieurspecialist

Naast pakketten heeft Ikea in de bus ook ruimte gemaakt voor een interieurspecialist. Deze rijdt vanaf eind september op donderdag mee. Daardoor kunnen klanten dus ook – bijvoorbeeld op de parkeerplaats van Decathlon – gebruikmaken van interieuradvies van Ikea.

Voor de pendeldienst werkt Ikea samen met vervoerder De Polder en leveringsdienst Taxi Maxi.