Twinkle | Digital Commerce

Ceo eBay vertrekt

2019-09-25
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

E-commerce gigant eBay heeft aangekondigd dat Devin Wenig, de huidige ceo en president, vertrekt. Zijn taken zullen worden overgenomen door eBay's cfo Scott Schenkel, hij is benoemd tot interim ceo.

EBay geeft aan dat het de huidige strategie onder de loep neemt en kijkt naar mogelijke verkoop van activa. Dit najaar moet daar meer duidelijkheid over komen.

Hoewel Devin Wenig het volgens eBay het de afgelopen jaren goed heeft gedaan, is zowel het bedrijf als hij ervan overtuigd dat een nieuwe ceo voor de volgende fase van het bedrijf het beste is, zo is in het persbericht te lezen.

'Vlekkeloze overgang'

Scott Schenkel, sinds 2015 de cfo van eBay en nu dus ad interim ceo: ‘Terwijl het bestuur op zoek gaat (naar een nieuwe ceo, red.), zullen wij blijven focussen op ons strategisch plan en productinitiatieven en zorgen voor een goede klantervaring en vlekkeloze overgang.’

EBay kondigde 1 maart dit jaar een strategische overweging van het portfolio aan, zoals een mogelijke verkoop van ticketruilsite StubHub en eBay Classifieds Groups.