Twinkle | Digital Commerce

Ikea breidt AR-applicatie uit

2019-09-26
1100618
  • [nieuws]
  • 0:50

Ikea heeft zijn augmented reality applicatie Place uitgebreid met nieuwe functies. Zo is het nu mogelijk om een hele inboedel samen te stellen.

Voorheen was het alleen mogelijk om één product tegelijkertijd in de applicatie te projecteren. Nu is het dus ook mogelijk om meerdere producten tegelijk te plaatsen. Daarnaast kunnen gebruikers een profiel aanmaken en zo hun verlanglijstje samenstellen. Ook zijn er hele kamersets aan de app toegevoegd, vergelijkbaar met de showroomsets die in de fysieke winkels van Ikea te zien zijn.

Productaanbevelingen

De update, die vooralsnog alleen voor iOS-gebruikers geldt, laat de klant ook productaanbevelingen zien. Daarvoor hoeft de gebruiker alleen de camera te richten op een product, bijvoorbeeld een stoel. In het assortiment van Ikea wordt vervolgens een vergelijkbaar product gezocht.

Ikea lanceerde de app zo’n twee jaar geleden. Inmiddels wordt die app in veel publicaties bestempeld als populairste augmented reality app op de markt. Ontwikkelaar van de app is het Nederlandse softwarebedrijf TWNKLS.