Twinkle | Digital Commerce

EBay introduceert slimme label op platform

2024-05-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:21

Online marktplaats eBay biedt een nieuwe functie op het platform aan waarmee consumenten hun kleding direct kunnen verkopen door het scannen van een zogenoemde slimme label. Volgens eBay een volgende stap in de bijdrage aan de circulaire mode-economie.

EBay meldt dat het Italiaanse bovenkleding- en lifestylemerk Save The Duck het eerste merk zal zijn dat de nieuwe functie vanaf mei test. EBay is van plan de service in de nabije toekomst uit te breiden naar andere merken die gebruik maken van de Certilogo Digital ID, met als doel dit een standaardfunctie te maken van zijn Secure by Design-technologie.

Recommerce

Volgens Charis Marquez, Global GM of Fashion bij eBay richt het platform zich op het leveren van oplossingen aan merken en beheert het hiermee tegelijkertijd een marktplaats voor kopers en verkopers. ‘Het verminderen van wrijving en het wegnemen van barrières voor merken en consumenten die zich bezighouden met recommerce is cruciaal voor het bevorderen van een tweedehands modemarkt. Onze nieuwe doorverkoopfunctie helpt merken hun producten uit de vuilstort te houden, terwijl consumenten een ongelooflijk gemakkelijke manier krijgen om hun artikel een tweede leven te geven.’

Digitale ID

In juli 2023 heeft eBay het bedrijf Certilogo overgenomen om tweedehands authenticatie te stimuleren via digitale authenticatietechnologie: een door AI aangedreven digitale ID die op het daadwerkelijke productlabel wordt afgedrukt. Met deze technologie is het voor merken en ontwerpers mogelijk om de levenscyclus van hun kleding te beheren. Daarnaast biedt het consumenten een manier om met hun favoriete merken in contact te komen, de authenticiteit te bevestigen en circulaire diensten te activeren.