Twinkle | Digital Commerce

Internationale prijs voor ‘Beste Generatieve AI Oplossing’ voor eBay

2024-07-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

eBay won tijdens de AI Breakthrough Awards een prijs voor de beste generatieve AI oplossing. Het online verkoopplatform ontwikkelde een tool voor verkopers om eenvoudige productbeschrijvingen te maken.

Sinds de ontwikkelingen in generatieve AI steeds sneller gaan, zijn veel e-commerce partijen bezig om mogelijkheden te bedenken die hun werk gemakkelijker maken met behulp van AI. EBay heeft een manier gevonden om eenvoudiger producten toe te voegen. Het bedrijf viel in de prijzen van het award gala dat sinds 2018 bestaat en vele tientallen awards uitreikt.

Het hulpmiddel, genaamd magical listing, gebruikt generatieve AI om eenvoudig productbeschrijvingen te maken op basis van bekende productkenmerken. Dat moet verkopers op het platform tijd besparen. De functie werd al in 2023 op het platform geïntroduceerd in de belangrijkste markten. Momenteel is eBay bezig om de tool uit te breiden met nieuwe functies. Het wordt onder meer mogelijk om aanvullende productdetails automatisch in te vullen, door informatie uit een door de gebruiker geüploade afbeelding te halen.