Twinkle | Digital Commerce

Partners bol.com verkopen dit jaar voor meer dan één miljard euro

2019-08-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:37

Als het zo doorgaat, zijn de aangesloten partners bij bol.com aan het einde van dit jaar goed voor meer dan één miljard euro aan verkopen.

Dat blijkt uit het kwartaalverslag (PDF) van moederbedrijf Ahold Delhaize. De online sales in Nederland, waaronder ook Albert Heijn, Etos en Gall & Gall vallen, namen in het afgelopen kwartaal toe met zo’n 24 procent naar 554 miljoen euro. De net consumer online sales, waartoe ook de partnerverkopen behoren, stegen met 34 procent naar 795 miljoen euro. Bol.com geldt als belangrijkste aanjager van die groei, stelt Ahold Delhaize. Met een stijging van 37,5 procent in net consumer online sales.

Drieduizend nieuwe partners

Die groei dankt de Twinkle100-aanvoerder met name aan de partners, blijkt uit de toelichting (PDF). In het afgelopen halfjaar kwamen er drieduizend nieuwe verkooppartners bij. De verkopen van die partners stegen in die periode met 60 procent. Inmiddels zijn de partners goed voor de helft van de verkopen van bol.com, dat vorig jaar zijn net consumer online sales zag stijgen naar 2,1 miljard euro. Dit betekent, gezien de groei die het bedrijf doormaakt, dat de partners van bol.com in 2019 meer dan een miljard euro aan verkopen zullen realiseren.

Ook is het assortiment flink uitgebreid in de eerste zes maanden van dit jaar. Consumenten kunnen nu kiezen uit 1,3 miljoen nieuwe artikelen. Om de partners de ruimte te geven is bol.com op dit moment bezig om zijn distributiecentrum in Waalwijk uit te breiden, van 50.000 naar 100.000 vierkante meter. Ook werd het partnerplatform aangepast en de site in het nieuw gestoken.

Stop & Shop

In totaal kwamen de sales van Ahold Delhaize in Nederland uit op 3,683 miljard euro. Een groei van 4,2 procent. De net sales van het volledige concern kwam uit op 16,3 miljard euro. De winst daalde echter flink, met name door een staking eerder dit jaar bij keten Stop & Shop. Onder de streep bleef 334 miljoen over. Een jaar geleden was dit nog 408 miljoen.