Twinkle | Digital Commerce

Bol.com voortaan anders blauw

2019-10-08
1600900
  • 1:48

Bol.com heeft een nieuwe huisstijl met een nieuwe kleur blauw in gebruik genomen. Ook de letters in het beeldmerk (voorheen zwart) hebben de nieuwe kleur gekregen.

In het mobiele app-icoon van de Twinkle100-aanvoerder zijn de letters juist wit, tegen de nieuwkleurige achtergrond. Sinds de update van gisteren (versie 4.0.0) is de punt nog wel te zien, de letters van de extensie niet meer:

Bol.com grapt zelf over het nieuwe icoon in de app store: ‘Om 'm meer herkenbaar te maken hebben we er minder tekst in gezet en 'm een ander kleurtje gegeven. Dat klinkt eenvoudig maar daardoor moesten we ook al onze pakketjes, de apps en de website van een nieuw kleurtje voorzien. Maak je verder geen zorgen. We heten nog steeds bol.com en ook de app werkt nog exact hetzelfde als voorheen.’

Nieuwe blauwe jas

Een blik op de website leert dat bol.com inderdaad is verkleurd; het ‘oude blauw’ heeft in veel gevallen plaats gemaakt voor de meer paarsige kleur uit het logo. Elders doet ‘het beste marketingbedrijf van Nederland’ zelf meer over zijn nieuwe blauwe jas uit de doeken.

‘Van de app en website, tot de cadeaukaart en verzenddoos. De huisstijl van bol.com met het herkenbare logo en het blauw van bol.com wordt opgefrist en nog kleurrijker, speelser en menselijker. De eerste campagne in deze stijl is de zomercampagne’ (zie de afbeelding).

Marketingbaas Boukje Taphoorn laat optekenen: ‘We werken continu aan de winkelbeleving voor de klant. De designs zijn uitvoerig getest bij klanten van bol.com en hun feedback en positieve reacties hebben ons overtuigd om deze aanpassingen door te voeren. Dit maakt ons nog iets meer de winkel van ons allemaal.’Lettertype en vormentaal

Bol.com heeft ook een nieuw lettertype geïntroduceerd en eenvormentaal waarbij de bol het uitgangspunt is’. Het kleurenpalet is aangescherpt, de kleur blauw verdiept. Ook wordt er meer gebruik gemaakt van mensen in fotografie, aldus het bedrijf. Geleidelijk wordt het nieuwe logo ook zichtbaar op de verpakkingen van bol.com, de cadeaukaart in de nieuwe stijl ligt vanaf begin augustus in de schappen.

Lees ook: FonQ verkleurt: blauw wordt oranje (18 april 2019)