Twinkle | Digital Commerce

AO biedt gratis installatiedienst voor laptop

2019-06-26
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Elektronicaretailer AO komt in Groot-Brittannië met een nieuwe service: het installeert voor klanten die een laptop hebben gekocht gratis de software.

Op 30 Windows-apparaten die via AO.com worden gekocht, wordt de installatie van software (zoals e-mailprogramma’s en internetvoorkeuren) gratis door AO-medewerkers gedaan. Met behulp van technologie van hardware leverancier SCAN kunnen zij op afstand de computers configureren.

In eerste instantie gaat het om een test van zes weken. Als het een succes wordt wil AO het verder uitrollen.

De elektronicaverkoper zegt dat deze service een verdere stap is in de strategie om het shoppen makkelijker te maken voor klanten. ‘Het zorgt ervoor dat klanten niet langer hun tijd verdoen met het installeren van nieuwe laptops.’

E-commerce ‘ecosysteem’

De laptopinstallatieservice en andere ‘in-home diensten’ zijn onderdeel van de strategie om een e-commerce ‘ecosysteem’ van aanvullende gratis diensten te verlenen en zo meer dan een pure player op het gebied van retail te worden. In dit ecosysteem worden retail, recycling en diensten van derden samengebracht.

Eerder breidde de retailer zijn diensten al uit met het verhuren van wasmachines en een eigen aansluit- en installatieservice voor huurders en kopers van wasmachines. AO neemt ook oude apparaten mee om te recyclen.

AO is sinds 2016 ook actief op de Nederlandse markt en staat op nummer 102 in de Twinkle100.