Twinkle | Digital Commerce

Nike brengt abonnement voor kinderschoenen op de markt

2019-08-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Schoenenmerk Nike lanceert een abonnementsdienst voor kinderschoenen. Het is voor het eerst dat het merk met een dergelijk abonnement komt.

Het abonnement, genaamd Nike Adventure Club, is bedoeld voor ouders die niet de tijd of zin hebben om met hun kroost schoenenwinkels af te struinen, en het makkelijker te maken om schoenen te shoppen.

Afhankelijk van het soort abonnement ontvangt men vier tot twaalf paar kinderschoenen per jaar. Het is ook mogelijk om het soort abonnement tussentijds aan te passen. De Nike Adventure Club is bedoeld voor kinderen tussen ongeveer 2 en 10 jaar oud. Er is keuze uit honderd verschillende sneakers. Volgens Nike kunnen klanten kiezen om het paar te houden of terug te sturen. Vervolgens worden de teruggestuurde schoenen gerecycled of gedoneerd. Het is ook mogelijk om verschillende maten te bestellen.

Drie abonnementen

De abonnementsdienst bestaat overigens niet alleen uit schoenen. Het merk brengt ook enkele ‘avontuurlijke gidsen’ uit. De goedkoopste versie van het abonnement kost maandelijks 20 dollar, daarbij krijgt men elke negentig dagen nieuwe schoenen. Voor 30 dollar per maand krijgen de kinderen elke twee maanden een paar schoenen en voor 50 dollar per maand krijgen ze maandelijks nieuw schoeisel.

Het is niet bekend of de abonnementsdienst van Nike ook in Nederland op de markt komt. Het bedrijf heeft al wel laten weten met meer van dit soort abonnementen te willen komen.