Twinkle | Digital Commerce

Deliveroo stopt in Duitsland

2019-08-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:51

Maaltijdbezorger Deliveroo houdt het voor gezien in Duitsland. Het bedrijf stelt in te zetten op gebieden waar meer omzet geboekt kan worden.

Duitsland behoorde niet tot die gebieden, zo laat het bedrijf weten. Per 16 augustus kunnen Duitsers dan ook niet meer van de maaltijdbezorger gebruikmaken. Het bedrijf maakte het nieuws vandaag bekend in een bericht aan zijn klanten. Daarin staat onder meer: ‘Dit was geen gemakkelijke beslissing en één die we niet licht hebben opgevat.’ Deliveroo wil zich meer richten op het uitbreiden van de activiteiten in andere markten.

Deliveroo had zijn activiteiten in de Duitse markt eerder al teruggeschroefd. Sinds half vorig jaar bezorgde het bedrijf nog maar in vijf Duitse steden. Toen gaf Deliveroo te kennen zich te richten op een uitbreiding van het aanbod in onder meer Berlijn.

De maaltijdbezorgdienst sluit overigens niet uit dat het in de toekomst zal terugkeren bij onze oosterburen. Vorig jaar wist Deliveroo nog Amazon aan zich te binden als investeerder.