Twinkle | Digital Commerce

Amazon opent tien Britse pop-up winkels

2019-06-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

Amazon geeft het komende jaar meer dan honderd online aanbieders de kans om te ruiken aan de verkoop in de fysieke winkelstraat.

Daarvoor opent de e-tailer de komende twaalf maanden tien pop-upwinkels in het Verenigd Koninkrijk, te beginnen vandaag in Manchester.

Amazon noemt de winkels ‘Clicks and Mortar’. In de eerste van de tien winkels worden voornamelijk huishoudartikelen, gezondheidsproducten, elektronica en eten en drinken verkocht. ‘Kleine bedrijven zijn één van onze belangrijke klantengroepen en we zijn zeer verheugd om een uitgebreid pakket te ontwerpen waarmee ondernemers in het Verenigd Koninkrijk hun bedrijf kunnen laten groeien, zowel online als in de winkel’, verklaart Doug Curr, Amazon’s country manager in het Verenigd Koninkrijk.

Onder meer Swifty Scooters, Torro Cases en Altr for Men zijn bedrijven die in de pop-up winkel te zien zullen zijn.

Wanneer de volgende winkels worden geopend laat Amazon nog in het midden, maar het bedrijf kan al wel vertellen dat ze verspreid over het koninkrijk zullen staan.

Meer fysieke concepten

Het is niet het eerste experiment van Amazon in de fysieke winkelstraat. Zo opende het bedrijf begin vorig jaar de welbekende kassaloze Amazon Go-winkel, stond er vorig jaar tijdens Black Friday in Nederland een tijdelijke Amazon-winkel, en opende het bedrijf vorig jaar Amazon 4-star. In die winkel worden alleen goed beoordeelde producten verkocht.

Toch opent Amazon niet alleen de deuren van de fysieke experimenten. Begin dit jaar werd bekend dat het bedrijf in Amerika stopt met zijn 87 pop-upwinkels. De gigant stelde meer te zien in zijn andere formules.