Twinkle | Digital Commerce

Amazon trekt stekker uit Amerikaanse pop-up winkels

2019-03-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Amazon stopt vanaf april met zijn 87 pop-up winkels in de Verenigde Staten. In die winkels konden consumenten producten uitproberen en aanschaffen.

Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite CNBC. De e-tailer plaatste de afgelopen jaren verschillende van deze winkels in meerdere winkelcentra. Hier konden consumenten bijvoorbeeld Kindle e-readers  en smart speakers testen.

Amazon 4-star

Amazon laat weten de winkels te hebben geëvalueerd en daarop besloten deze te sluiten. ‘In plaats daarvan gaan we Amazon Books en het Amazon 4-star concept uitbreiden, waar we een meer uitgebreide klantervaring en bredere selectie bieden’, aldus het bedrijf. Het concept Amazon 4-star zag in september vorig jaar het levenslicht. In deze winkel worden alleen producten geplaatst die op de site van Amazon een rating van vier sterren of meer krijgen. Volgens de e-tailer geldt deze winkel als een reflectie van de klanten: ‘Wat ze graag kopen en van welke producten ze houden.’

Tegenover de sluiting van de pop-up winkels staat de uitbreiding van de kassaloze Amazon Go-winkels. Naar verluidt zou het bedrijf tegen 2021 duizenden van deze winkels willen openen. Zowel in Amerika als in de rest van de wereld. Amazon kwam vorig jaar voor het eerst met een pop-up winkel naar Nederland.


Gerelateerde artikelen: